Nederlandse Kinderambassadeur

Sinds 2019 hebben wij een Kinderambassadeur binnen de stichting! Wij willen jullie graag aan haar voorstellen.

 

Dit is Isa. Isa is 11 jaar en zit in groep 7 van de basisschool. Ze is gekozen uit 3 kandidaten. Haar enthousiasme en passie voor lezen spring er met kop en schouders bovenuit. Isa helpt Stichting Thang met veel plezier.

 

De installatie vond plaats in het atelier van onze Ambassadeur Mark Janssen zodat Isa meteen kon zien hoe leuk het is  om kinderboeken te schrijven en illustreren. Wij hebben voor Isa wat mooie activiteiten in petto. Op onze social media kun je bijhouden waar Isa maar ook onze andere ambassadeurs zich mee bezig houden momenteel!BLOG KINDERAMBASSADEUR

Onze kinderambassadeur Isa leest elke maand een boek en schrijft hier vervolgens een stukje over. Klik hieronder op de titel van het boek en lees het stukje!

Deze steekwoorden passen bij het boek:

 

– Mark Janssen                                    – Thang
– Gevoelens                                         – Dieren
– Verdriet                                             – Missen
– Nepal

Ik vind het boek super leuk, omdat in het boek staan wat de jongen voelt. Er komen dus ook veel emoties in voor.
Ik vind het ook een heel mooi boek omdat er verschillende dieren in voorkomen zoals apen, neushoorn, vogeltje.
Toen ik werd geïnstalleerd bij de Stichting Thang ben ik met Marleen en mama naar het atelier van Mark Janssen geweest. Lotte, de oude ambassadeur, en ik kregen ieder het boek ‘Altijd dichtbij’, het nieuwste boek van Mark. Ik ben thuis meteen begonnen met lezen erin en heb het boek in 1 keer uitgelezen 😉

Het boek krijgt van mij 5 sterren want ik vind het een top boek! Het is eigenlijk een verdrietig boek. Het raakte me echt. Ik denk dat het boek ook kinderen kan helpen als ze verdrietig zijn als iemand dood is gegaan. Ik ben wel eens verdrietig geweest toen de hond van de buren dood was gegaan, maar gelukkig heb ik nog nooit iemand verloren in mijn omgeving.
Mark heeft de tekst geschreven, maar ook de illustraties gemaakt. En het leuke is dat het hele boek zwart wit is! Tijdens het lezen kwam bij mij vanzelf kleur in het boek. Een boek in zwart-wit is helemaal niet saai.

WhatsApp Image 2021-07-12 at 16.02.35
WhatsApp Image 2021-07-12 at 16.37.20

Deze steekwoorden passen bij het boek:

 

-spannend                    -leuk

-avontuurlijk                 -mysterieus.

 

Ik ben met Marleen van stichting Thang naar een workshop van Margot Senden geweest.

Eerst las ze een verhaal voor uit het boek Van bij ons. Toen mochten we een zeemeermin knutselen. De zeemeermin zie je ook op de kaft van het boek.
Aan het einde van de middag kreeg ik het boek Van bij ons. Ik vind het boek super leuk, omdat dit het eerste boek is dat ik lees met volksverhalen erin.
Het zijn volksverhalen uit de 12 provincies van Nederland. Het boek bestaat uit verschillende verhalen die erg spannend waren.
Ik geef dit boek 5 sterren omdat ik dit boek top vind.
De illustraties uit het boek zijn gemaakt door Margot Senden.
Ik vind het leukste verhaal uit het boek Van bij ons: de witte wieven van zwiep, geschreven door Marcel van Driel, omdat het lekker lang was en spannend!

Deze steekwoorden passen bij het boek:

 

– Dieren                                    – Koning
– Wonderdokter                       – Sleutelkruid

Ik vind het een super leuk boek omdat het een lekker dik boek is en ik hou van dikke boeken omdat ik ze dan niet zo snel uitgelezen heb.
In het verhaal vertelt een dwerg en een aantal dieren zoals een wolf, haas, duinkonijn, eend, schaap, kever, leeuw, paard, draak, muizen, zwaluw, ezel en een eekhoorn een spannend verhaal. Dit spannende verhaal vertellen ze om het hart van koning Mansolein sneller te laten kloppen zodat de koning in leven blijft. Uiteindelijk zal de wonderdokter ervoor zorgen met behulp van het sleutelkruid ervoor zorgen dat de koning blijft leven. Om het sleutelkruid te kunnen vinden moet de dokter een lange weg afleggen met allerlei spannende avonturen.
Ik geef het boek 5 sterren omdat het een mooi verhaal is met dieren en een mythisch wezen, de draak, ook vindt ik de illustraties in het boek heel mooi omdat je daar het verhaal kan zien.

WhatsApp Image 2021-07-12 at 16.38.10
WhatsApp Image 2021-07-12 at 16.40.05

Steekwoorden die ik bij dit boek vind passen:

 

-Foon                              -Mama
-Roef                               -Aandacht
-Slurp

 

Roef is een vrolijk boek, met mooie illustraties.
Het gaat over een jongetje en hij heet Roef. Hij heeft een knuffel die Slurp heet. Roef wilt graag aandacht van zijn mama. Maar mama is alleen maar met Foon bezig, haar telefoon. Dat vind Roef helemaal niet leuk! Want Foon moet altijd en overal bij zijn.
Ik vind de illustraties in het boek erg mooi. Zo ga ik helemaal op in het verhaal. Ik had het zelf leuk gevonden als er iets meer tekst in het boek had gestaan.
Ik geef dit boek 4 sterren, omdat het een leuk boek is. Het is ook wel herkenbaar, want mama´s en papa´s zijn vaak bezig met de mobiel. Ik miste wel wat humor in het boek.

Waarom een Kinderambassadeur?

 

De stichting wil naast Nepal ook in Nederland kinderleesboeken promoten (lees hier meer over de Nepalese Kinderambassadeur Sanstuti). Een Kinderambassadeur leest per maand één of twee boeken en schrijft hierover een leuk stukje tekst om het boek onder de aandacht te brengen. Om een mooie start te maken is Isa aangewezen als eerste Kinderambassadeur van Stichting Thang.

Word ook jeugdambassadeur

 

Stichting Thang is altijd op zoek naar nieuwe ambassadeurs die houden van lezen en schrijven. Ben jij of ken jij iemand tussen de 8 en 12 jaar oud met een passie voor lezen en schrijven?