Nepalese Jeugdambassadeur

Om een kinderambassadeur in Nepal te kiezen, werden in mei 2019 al de eerste gesprekken gevoerd door Marleen met een zeer gemotiveerde dhr. Binaya Vaidya, directeur van The Elite’s Co-Ed school in Kathmandu. Er meldden zich maar liefst 16 kandidaten voor het ambassadeurschap aan en die stapten allen in een programma waar kinderleesboeken gelezen en beoordeeld moesten worden. Na een selectieprocedure bleven uiteindelijk 6 serieuze kandidaten over, 5 meisjes en 1 jongen.

 

In november zou dan de uiteindelijke beslissing vallen; een zeer moeilijke! Omdat alle kandidaten zeer gemotiveerd waren, hebben wij, Marleen, Mark en de schooldirecteur, gesproken met de kandidaten én hun ouders. Op aanraden van de schooldirecteur werden de ouders hierbij betrokken omdat Stichting Thang in de toekomst het gekozen kind ook wil meenemen naar activiteiten waar de aanwezigheid van een Kinderambassadeur meerwaarde heeft. Denk bijvoorbeeld aan literaire festivals of schoolbezoeken. Dit kan vanzelfsprekend niet zonder de goedkeuring en medewerking van de ouders.

 

Na 2 dagen van beraad tijdens ons bezoek in november is de uiteindelijke keuze gevallen op de 9-jarige Sanstuti Rajbhandari. Wat een ontlading en blijdschap bij de kakelverse Kinderambassadeur en alle aanwezigen! Als blijk van waardering van de Stichting heeft Sanstuti een prachtige doos cadeau gekregen, met daarin zowel de Engelstalige, als de Nepali vertalingen van de prentenboeken ‘Stop! Monsters!’ van Mark Janssen en ‘de Jongen en de Walvis’ van Linde Faas.

Waarom een Nepalese Kinderambassadeur?

 

De stichting heeft in Nederland Isa als ambassadeur (lees hier meer over Isa) en wilde ook graag in Nepal een jeugdige vertegenwoordiger hebben die het kinderboek in Nepal onder de aandacht wil brengen. Om een mooie start te maken heeft Sanstuti van de Nepalese uitgeverij Kathalaya 10 boeken cadeau gekregen die zij komend jaar zal lezen en beoordelen. Stichting Thang hoopt hiermee een eerste stap gezet te hebben om de Nepali kinderen actief te betrekken bij ons doel: het promoten van het kinderleesboek!

Word ook jeugdambassadeur

 

Stichting Thang is altijd op zoek naar nieuwe ambassadeurs die houden van lezen en schrijven.

Ben jij of ken jij iemand tussen de 8 en 12 jaar oud met een passie voor lezen en schrijven?